Sudahkah anda mencuba resipi udang celup tepung tempoh hari?
Saya telah mencubanya semalam. Sememangnya sedap. Waktu-waktu cuti begini lah kita harus mengambil kesempatan untuk mengasah kemahiran memasak kita. Sekarang saya ingin berkongsi resipi sejenis minuman kepada anda semua. Disebabkan puasa tidak lama lagi menjelma, menu ini amatlah sesuai ketika berbuka puasa nanti. yummy..
ABC BUAH LAICI

BAHAN-BAHAN:
1 tin koktail buah-buahan
1 tin laici
1 ulas nangka masak
Sedikit ketulan ais batu
1 sudu kecil perisa pisang
1 sudu kecil perisa laici
2 sudu besar susu cair
2 sudu besar air gula bewarna hijau
CARA MENYEDIAKAN:
1. Masukkan semua bahan ke dalam mangkuk.
2. Setengah ais batu dikisar, masukkan perisa pisang, perisa laici, laici dan air gula bewarna hijau dan kisar lagi.
3. Tuangkan ke dalam mangkuk kecil dan hiaskan dengan koktail buah-buahan.
CREDIT TO : www.sajionline.com
No comments:
Post a Comment