Resepi yang mudah lagi menyelerakan. Wahai-wahai srikandi sekalian walaupun kita sibuk study marilah sekali-sekala kita memasak di dapur. Saya sememangnya suka makan dan amat minat memasak sambil mencuba resepi baru. Ini resepi makanan laut yang saya dapat dari sebuah laman sesawang. yummy..

UDANG CELUP TEPUNG
BAHAN-BAHAN:
400 gm udang (kupas kulit badan saja)
1 sudu kecil garam
1/2 sudu kecil lada sulah serbuk
1 biji limau nipis
BAHAN CELUP:
1 cawan tepung jagung
1 cawan serbuk roti
1 biji telur
CARA MENYEDIAKAN:
1. Gaul udang dalam campuran air limau nipis, garam dan lada sulah serbuk dan tuskan.
2. Gaulkan udang ke dalam tepung jagung.
3. Kemudian celupkan dalam telur yang dipukul.
4. Dengan segera masukkan ke dalam serbuk roti. Tekan sedikit agar ia melekat. Susun udang dalam dulang dan masukkan dalam peti sejuk dahulu selama sejam.
5. Kemudian barulah digoreng.
CREDIT TO: http://www.sajionline.com.my
wah nampak sedap...hmmm boleh minta resipi kek coklat x?
ReplyDelete